Utisci generacije 2013/2014

Ko li nas sastavi?

Čitajući komentare bivših Vip studenata, shvatam da nam je jedno zajedničko. Svi se mi pitamo:”Ko li nas sastavi?”

Od stidljivih skeptika sa početka prakse do prave male studentske družine koja smehom I pozitivnom energijom  upotpunjuje svaki radni dan.

S obzirom da je Vipov kadar podmlađen, sjajno smo se uklopili u celu tu pozitivno-kružnu kompoziciju. Sa novim idejama, šarmom i pozitivnošću mi širimo jednu novu priču - Drugu priču.

A kada bi me pitali kako zamišljaš idealnu praksu?

-Jednostavno, Vip Student.

Pročitaj više >>
Marija Tošić , Fakultet organizacionih nauka , Marketing and Corporate Communications
Mnogo smo dobili kao Vip studenti

“U slučaju da ne budemo jedne od 20 izabranih u okviru “Budi Vip student” konkursa, nema veze, odlično je da smo i dovde stigle i sam finalni vikend nam je bio nezaboravno iskustvo, ostaće nam makar to.” Sada, nakon skoro dva meseca prakse, vidim da je to bila najveća laž koju sam izrekla drugarici ovog leta, jer tek sada vidim koliko smo ustvari mnogo toga dobile time što smo izabrane za Vip studente. Prvi put u velikom poslovnom sistemu, prvi put realna radna atmosfera, prvi put ne smem da se odlučim za snooze opciju po 5 put, a da mi to čak ni ne pada teško :).

Pročitaj više >>
Nela Cvetković , Fakultet Tehničkih Nauka, Novi Sad , Business Product Marketing
Bila bih luda da propustim ovakvu šansu

Prva pomisao koja mi je prošla kroz glavu kada je odabrana nova generacija Vip studenata za 2014.godinu bila je: “Živeću i radiću u Beogradu 2 meseca?!?! Sjajnoooo, ne mogu da verujem! :) ”

Druga pomisao bila je nešto manje pozitivna: “Čekaj, dva meseca tokom leta, 8h radimo svaki dan, a moje društvo je na raspustu, ide na plažu , izlazi…kako ću ja bez raspusta?!” E pa odgovor na ovu drugu nedoumicu sam saznala vrlo brzo…. Sve to, i više, mogu takođe i ja sebi da pružim a gde? Pa u Beogradu! :)

Pročitaj više >>
Dragana Stanković , Fakultet Tehničkih Nauka, Novi Sad , Business Product Marketing
10 stvari koje možeš da očekuješ na praksi

Znaš onu bajku "Tamni vilajet" ? "Ko ne uzme pokajaće se, ko uzme pokajaće se!"

Ukoliko se ne prijaviš za praksu u Vip-u definitivno ćeš se pokajati, jer je to jedinstvena mogućnost da, ne samo vidiš, već i osetiš kako je to raditi u jednoj neverovatnoj kompaniji.

Ukoliko baš ti budeš odabran za praksu, a ne daš sve od sebe u želji da nešto naučiš, takođe ćeš se pokajati, jer za ta dva meseca možeš postati punopravan član kolektiva, koji je pritom sačinjen od predivnih mladih ljudi spremnih da prenesu svoje znanje na druge.

Pročitaj više >>
Aleksandar Stanković , Ekonomski fakultet Subotica , Residential Product Marketing, Multimedia & New Technologies Team
Drago mi je što sam baš ja bila deo te druge priče

Drugog dana prakse u liftu sam se susrela sa koleginicom iz drugog sektora. Do tada nepoznata devojka, videvši moju „Vip student“ akreditaciju, pitala me je kako mi je na praksi, da li se snalazim, rekla u kom se sektoru nalazi i da mogu da joj se obratim za sve što mi treba. Takva atmosfera generalno vlada u Vipu – svi su srdačni i predusretljivi, posebno prema nama studentima.

Pročitaj više >>
Ivana Maksović , Ekonomski fakultet u Kragujevcu , Ljudski resursi
Pun pogodak

Kada sam u januaru 2014. godine videla da je izašao novi konkurs za Vip studente, znala sam da je to prilika koju nikako ne treba propustiti. Već godinama unazad imala sam prilike da slusam priče o tome koliko je taj projekat jedno dragoceno iskustvo i jedan od najboljih načina da se još za vreme studija pripremimo za sve ono što dolazi nakon njih – dolazak u radno okruzenje, uklapanje u novu sredinu, rad u timu, sticanje praktičnih iskustava i sve to u jednoj od najvećih kompanija ne samo u Srbiji, već i šire. Zato nisam imala nikakve sumnje da li treba da se prijavim.

Pročitaj više >>
Jovana Raković , Ekonomski fakultet u Beogradu , Controlling

Zvanična podrška

Medijski partneri

Partneri

Studentske organizacije